20161121.jpg

Veronpalautukset 2016 maksetaan jo marraskuun lopussa

| 21.11.2016 12:09

Veronpalautukset kilahtavat jo ensi viikolla tilille, jos olet saamassa valtiolta pienen joulubonuksen eli ennakonpalautuksen. Kuulutko tähän onnelliseen tai ehkä taktivoivaan ryhmään, jonka veroprosentti on pari yksikköä tarvittavaa korkeampi? Oletko käyttänyt veronpalautukset ennakkoon vai säästeletkö niitä joulun hankintoja varten?

Jos olet saamassa palautuksia, kannattaa ajoissa tarkistaa mille tilille veronpalautuksesi maksetaan. Veronpalautukset maksetaan tilille, jonka olet Verohallintoon ilmoittanut. Tänä vuonna tilinumero olisi pitänyt ilmoittaa 18.11. mennessä, mikäli se on siis muuttunut jollain tavalla aikaisemmasta tai jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi vielä lainkaan. Pulassa on tässä vaiheessa se, joka on halunnut niin sanotusti veronpalautukset ennakkoon ja ottanut lainaa veronpalautusta vastaan. Näin on toki ollut mahdollista saada veronpalautukset tilille heti, mutta samalla on saattanut tallentaa lainaa myöntäneen yrityksen tilinumeron omaksi tilinumerokseen.

Vanhan lopetetun tilin tai virheellisen olemattoman tilinumeron ilmoittanut voi vielä pelastaa tilanteensa, sillä tilinumeron voi muuttaa vielä 11.12.2016 mennessä. Tällöin veronpalautukset saa tililleen runsaan viikon kuluessa. Jos et ole ilmoittanut tilinumeroasi lainkaan Verohallintoon, saat palautuksesi maksuosoituksena eli rahalähetyksenä. Mikäli tällainen rahalähetys sinua odottaa, saat siitä ilmoituksen postitse pankista. Rahalähetykset maksetaan OP Ryhmän osuuspankin konttoreista. Neuvoja voit lukea täältä.

Mihin veronpalautukset sitten käytetään? Edellisten vuosien perusteella suomalaiset aloittavat jouluostoskauden veronpalautuksillaan ja veronpalautukset piristävät joululahjamyyntiä, minkä moni kauppaliike huomaa myynnissään. Veronpalautukset saatetaan käyttää itsen tai läheisten hemmotteluun, hiukan kalliimpien tuotteiden hankkimiseen, johonkin sellaiseen, mitä muuten ei tulisi hankittua. Tai ne tulevat käytetyksi jo ennakkoon periaattella ”hankin tämän nyt, koska saan xxx euroa veronpalautuksia, joilla kuittaan tämän”. Tuttu ajatus?

Fiksuna kuluttajana voisi laittaa palautukset säästöön tai ainakin osan niistä. Jos tiedossa on matka tai haaveilee esimerkiksi pääsiäisreissusta tai talvilomasta, voi laittaa veronpalautukset säästöön. Mutta ajankohta, jona veronpalautukset maksetaan, on haastava. Se joulu. Ne lahjat. Ne herkut. Jos palautuksia ei tule useampaa satasta tai jopa tuhatta euroa, niin kyllähän se raha paikkansa löytää ihan arjessakin. Saati sitten joulunaikaan…

Jos ihmettelet veronpalautuksia koskevia asioita, käy kurkkaamassa Verohallinnon usein kysyttyjä kysymyksiä. Löydät sieltä hyvin selkeän ja kattavan kysymys-vastaus -patteriston.

Jo jouluisin ajatuksin

Limiitti.fin väki

library_books Arkisto

  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin
  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin Toimitus | 26.06.2017
  Kesäloman budjetti kokoon
  Kesäloman budjetti kokoon Toimitus | 07.06.2017
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle Toimitus | 01.06.2017
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi?
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi? Toimitus | 08.05.2017
  Limiitti on uudistunut!
  Limiitti on uudistunut! Toimitus | 26.04.2017
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja Toimitus | 03.04.2017
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua Toimitus | 03.03.2017
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta Toimitus | 10.02.2017
  Uuden vuoden säästöt
  Uuden vuoden säästöt Toimitus | 30.12.2016
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin Toimitus | 29.11.2016
Arkisto