20160519.jpg

Oletko lainaa miettimässä?

| 19.05.2016 12:28

Lainamarkkinoilla on lähes yhtä monta toimijaa kuin on lainaa hakeviakin. Kilpailu on kovaa ja kauniista markkinointipuheista saattaa olla vaikeaa löytää niitä tärkeimpiä tiedon murusia, joita lainaa harkitsevan olisi hyvä lainapalvelusta tietää ennen lopullista valintaa. Lainaa tarjoavia tahoja on vaikea vertailla, jos ei ole tarkkana eikä tiedä mitä osasia varsinaisesti kannattaa tarkastella.

Limiitti.fi-palvelumme sivuilta löydät pienimuotoisen lainavertailun Lainaa fiksusti vertaamalla korkoja ‑sivulta. Sivulla olemme pyrkineet tuomaan esille edes muutaman sellaisen seikan, joka helpottaisi lainavertailun tekemistä.

Lainaa miettiessäsi vertaa ainakin näitä seikkoja: lainasumma, kuukausikorko/vuotuinen nimelliskorko, todellinen vuosikorko, nostoprovisio, vaaditun kuukausierän määrä ja mahdollinen etu, joka myönnetään uudelle laina-asiakkaalle. Lainasumman kohdalla kannattaa tarkistaa, onko kyseessä laina, jota voit nostaa oman tarpeesi mukaan lisää omalta lainatililtäsi vai onko se kertalaina, joka maksetaan kerralla kokonaan.

Lainakorot on totta kai se seikka, johon moni kiinnittää ensimmäisenä huomion. Lainakorkoja vertaillessa tarkkasilmäinen lainaaja saattaa huomata, että lainaavat rahalaitokset tuntuvat laskevan korkonsa hiukan eri tavoin.

Esimerkiksi todelliseen vuosikorkoon yrityksen on laskettava kaikki lainaa koskevat kulut. Mietintämyssyn pitäisi savuta siinä vaiheessa, kun yrityksillä A ja B on täsmälleen samat nostokulut. Mutta lainayritys A:n kuukausikorko on 9 % ja vuotuinen nimelliskorko 108 %, sen sijaan lainayritys B:n kuukausikorko on 7 % ja vuotuinen nimelliskorko 84 %. Tästä huolimatta kuitenkin A:n lainan todellinen vuosikorko on jostain syystä huomattavasti pienempi kuin B:n. Tarkkana kuin porkkana tässä kohtaa, laskentatapoja tässä kaavassa on monenlaisia. Kannattaa miettiä, mitä tämän eron takana on.

Lainaa koskeva nostoprovisio on yleisimmillä lainaa tarjoavilla rahalaitoksilla 10–15 % nostettavasta määrästä. Osa toimijoista tarjoaa ensimmäisen nosto ilman nostokulua, mikä on oikein hyvä lainatarjous. Ensimmäistä nostoa ei kuitenkaan ilmaisen nostokulun huumaamana kannata ahnehtia liian suureksi, sillä takaisin tuo nosto on kuitenkin maksettava.

Mitä näiden asioiden jälkeen kannattaa vertailla, onkin vaadittu kuukausittaisen lainan lyhennyksen määrä. Osa toimijoista vaatii tietyn prosentuaalisen määrän lainan kokonaismäärästä, joka ison lainan kohdalla voi päästä hiukan yllättämään lainaajan. Esimerkiksi kun lainalaitos asettaa lainan kuukausieräksi 20 %, on lyhennys kauniin pyöreästä 2000 euron lainasta 400 euroa… Se voi äkkipäätä olla aika iso erä per kuukausi.

Olemme Limiitti.fi-lainapalvelussa ratkaisseet tämän seikan siten, että olemme asettaneet luottorajakohtaisen maksimin lainan lyhennyserille. Näin vaadittu kuukausittainen lyhennyserä ei koskaan pääse yllättämään lainaajaa! Eikä vaadittu kuukausierä ole kiveenhakattu, vaan asiakkaamme voi oman taloudellisen tilanteensa mukaan omatoimisesti lyhentää lainaansa halutessaan enemmänkin kuin vaaditun.

Tiivistetysti:

 1. Mieti ensinostosi määrä ja samalla kuinka paljon voit kuukausittain maksaa lainaa takaisin.
 2. Mitä vertailemasi yritykset ilmoittavat takaisinmaksun kuukausieriksi.
 3. Miten eri yritysten todelliset vuosikorot eroavat ja mitä lukuja he ilmoittavat esimerkiksi kuukausikoron ja nostokulun määriksi.
 4. Millaisen lainasopimuksen teet ja mitä tarvitset, onko sinulle tarjottu laina jatkuva aina käytössäsi oleva laina vai kulutusluottotyyppinen kertalaina.

Ja meiltä voit aina kysellä lisää! Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään! Hyvillä päätöksillä kohti iloista kesää!

Kevätterveisin

Laura K. ja Limiitti.fi

library_books Arkisto

  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin
  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin Toimitus | 26.06.2017
  Kesäloman budjetti kokoon
  Kesäloman budjetti kokoon Toimitus | 07.06.2017
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle Toimitus | 01.06.2017
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi?
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi? Toimitus | 08.05.2017
  Limiitti on uudistunut!
  Limiitti on uudistunut! Toimitus | 26.04.2017
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja Toimitus | 03.04.2017
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua Toimitus | 03.03.2017
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta Toimitus | 10.02.2017
  Uuden vuoden säästöt
  Uuden vuoden säästöt Toimitus | 30.12.2016
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin Toimitus | 29.11.2016
Arkisto