20170210.jpg

Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta

| 10.02.2017 11:01

Suomessa yhteisöveroa eli yhteisön tuloveroa maksetaan tehdystä tuloksesta. Muun muassa osakeyhtiöt, joihin myös yrityksemme Tact Finance Oyj kuuluu, kuuluvat ryhmään, joka yhteisöveroa maksaa. Verokanta yhteisöverossa on jo vuodesta 2014 ollut 20 prosenttia ja vero lasketaan siitä tulosta, josta on vähennetty vähennyskelpoiset menot.

Yhteisöveron tuotto jaetaan valtiolle ja kunnille. Yhteisövero maksetaan siihen kuntaan, mikä on merkitty yrityksen kotipaikaksi, ja jos yrityksellä on toimintaa useammalla paikkakunnalla jakosuhde määräytyy henkilöstön määrän mukaan. Esimerkiksi Saldo Finance Oyj perusturkulaisena yrityksenä, jonka pääpaikka on Turun Kupittaalla, maksaa yhteisöveroa Turkuun. Viimeisen viiden vuoden ajan yrityksemme on ollut 10–15 suurimman veronmaksajan joukossa. Vuoden 2015 verotustietojen mukaan olimme listalla sijalla 7, reippaasti esimerkiksi Aktia Livsförsäkring Ab:n yllä.

Ja mielellään Tact Finance Oyj Turkuun tietysti maksaakin, menestyvä yritys on omalle kotipaikkakunnalleen voimavara. Yhteisöverojen tuotto ylläpitää julkisia palveluita ja takaa kotipaikkakuntalaisille mukavat oltavat. Toki iso potti yhteisöverosta menee valtion kassaan, joten hyvää on mahdollista jakaa paikkallisen tason ylikin. Yritysten verotus ja yhteisöveron määrä on ollut Suomessa pitkään keskustelun alla ja poliittinen kuuma peruna. Veroprosenttia on laskettu viimeisen vuosikymmenen kuluessa 24,5 prosentista, jotta Suomen kansainvälinen kilpailukyky voitaisiin turvata. Myös monissa muissa maissa verotusta on pyritty keventämään.

Vastakkain on siis kaksi hyvää: Suomen kilpailukyky ja yhteinen hyvä. Tavallaan saman kolikon kaksi eri puolta. Kilpailukyky tuo työpaikkoja ja hyvinvointia, verotulot julkisia palveluita ja yhteishyvää.

Veroja tulee mietittyä näihin aikoihin vuodesta, kun kuluvan vuoden veroprosenttia on mietittävä ja muistettava päivittää verokortti. Joko olet päivittänyt omasi?

Alkuvuoden juttuja, kevättä odotellessa

Limiitin väki

library_books Arkisto

  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin
  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin Toimitus | 26.06.2017
  Kesäloman budjetti kokoon
  Kesäloman budjetti kokoon Toimitus | 07.06.2017
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle Toimitus | 01.06.2017
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi?
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi? Toimitus | 08.05.2017
  Limiitti on uudistunut!
  Limiitti on uudistunut! Toimitus | 26.04.2017
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja Toimitus | 03.04.2017
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua Toimitus | 03.03.2017
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta Toimitus | 10.02.2017
  Uuden vuoden säästöt
  Uuden vuoden säästöt Toimitus | 30.12.2016
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin Toimitus | 29.11.2016
Arkisto