20160122.jpg

Hei ihana tammikuu

| 22.01.2016 12:30

’Tammikuussa pakkaset ovat tosiaan “hellineet” meitä ja luntakin on tullut tupaan sen verran, että hiihtointoilijat saivat kuin saivatkin kaivaa suksensa esiin tänäkin talvena. Joulun aikaan näytti jo siltä, ettei sitä lunta saada meille lainkaan ja ilmakin oli lämmin kuin juhannuksena. Toista on nyt…’

Henkilökohtaisesti en ole talven suuri ystävä ja mielelläni sijoittaisin omat rahat ja lainaa saadut rahat talviasuntoon etelässä. Suksi ei luista, luistin tökkää jäähän ja pulkkakin karahtaa kiveen. Kenkään menee lunta ja maa on petollisen liukas. Se on minun talveni.

Se, mistä tammikuussa pidän, on alennusmyynnit! Oi että löytöjä on kiva tehdä! Tänä talvena on lapsen talvivarusteiden ostamisenkin voinut melkein tyystin jättää tammikuun alennusmyynteihin, talvi kun antoi tosiaan odottaa itseään tovin. Ja vielä ehtii nauttia alennusmyynneistä, tammikuuta on vielä vähän jäljellä! Hintavertailuja on taas ollut ilo suorittaa ja verkkokaupoista on löytynyt ihan mahtavia säästökohteita! Ja mikä parasta ei tarvitse ravata kaupasta toiseen, vaan muutamalla klikkauksella on voinut vertailla hintoja sieltä ja täältä.

Toki alennusmyynneissä käy helposti niin, että tulee kuluttaneeksi enemmän rahaa kuin oli tarkoitus. Budjetti lipsuu kun saa paljon ja halvalla. Eniten harmittaa ne ostokset, jotka tulee tehtyä vain siksi, että hinta on edullinen ja ostoksen tekee periaatteella ”no kyllä tätä jossain voi käyttää, kun maksaakin vain näin vähän”. Kun tuotteen sitten saa kotiin saakka, saattaakin huomata, ettei vaate edes sovi päälle. Itse teen harhaostoksia, kun kuvittelen käyttäväni violetinpunaisenvihreänkeltaisenoranssinsinistä vaatekappaletta väripilkkuna. Siellä se sitten roikkuu… väripilkkuna vaatekaapissa… hintalaputettuna… hamaan tulevaisuuteen…

Mitä tästä opimme? Hintavertailulle kyllä, extreme-ostoksille ei, vaikka halvalla saisi! Tee alennusmyyntibudjetti, kartoita mitä olet vailla äläkä lipsu siitä pelkän hinnan perusteella. Joskus teen myös niin, että perustelen ostoksen jollekin toiselle, silloin saa paremman käsityksen ostoksen järkevyydestä. Ja ”mä haluun” ei riitä perusteluksi. Paitsi jos se on juuri se ihana käsilaukku/kenkäpari/mekko, josta olet AINA haaveillut!

Tammikuuhun iloa kaikille!

Laura K. ja Limiitin väki

library_books Arkisto

  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin
  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin Toimitus | 26.06.2017
  Kesäloman budjetti kokoon
  Kesäloman budjetti kokoon Toimitus | 07.06.2017
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle Toimitus | 01.06.2017
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi?
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi? Toimitus | 08.05.2017
  Limiitti on uudistunut!
  Limiitti on uudistunut! Toimitus | 26.04.2017
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja Toimitus | 03.04.2017
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua Toimitus | 03.03.2017
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta Toimitus | 10.02.2017
  Uuden vuoden säästöt
  Uuden vuoden säästöt Toimitus | 30.12.2016
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin Toimitus | 29.11.2016
Arkisto