20160817.jpg

Back to School – Arki palaa viimeistään tällä viikolla

| 17.08.2016 12:24

Kuluvalla viikolla viimeisetkin koululaiset palaavat opintojensa pariin ja sen myötä saapuu arki. Koulun alkaminen tarkoittaa myös sitä, että harrastukset starttaavat syyskautensa. Moni perheyhteisö saakin miettiä taas syksyn menojen paitsi aikatauluttamista myös budjetointia. Mitä enemmän jäseniä perheessä, sitä enemmän menoja ja hankintoja syksy tuo tullessaan.

Miten sitä selviäisi fiksusti syksystä ettei budjettivene kaatuisi ja shoppailu lähtisi ihan lapasesta? Totta kai ensimmäisenä kannattaa miettiä, mitä hankintoja on pakko tehdä. Onko lapsen koulureppu jo räjähtämispisteessä, pilkistääkö tossusta isovarvas tai näyttääkö takki enemmän T-paidalta kuin päällystakilta?

Varsinkin lastenvaatteiden osalta kipparit ovat oikeita aarreaittoja, sillä kirpputoreilta saatat löytää perheen pienimmille isonkin kasan hyväkuntoisia, vähänkäytettyjä vaatteita muutamalla eurolla. Lasten jalat kasvavat huimaa vauhtia (jostain syystä lapset tuntuvat kasvavan maata pitkin), joten vähänkäytettyihin suksiin, monoihin ja luistimiin voi kirppareilla törmätä onnekas shoppailija. Sisäänajetut liikuntavälineet menevät hyvin koulun liikuntatunneilla ja vapaa-ajalla huvikäytössä. Useimmilta paikkakunnilta löytyy myös Facebook-kirppis, johon kannattaa tutustua.

Vaihdantatalous on monelle perheelle tuttua. Vaatteet ja tarvikkeet periytyvät perinteisesti vanhemmilta sisaruksilta tai serkuilta nuoremmille. Mutta vaihdantapiiriä voi laajentaa kavereihin ja kaverin kavereihin järjestämällä vaatekutsuja! Ideana on ”toisen roska on toisen aarre”. Jokainen kutsuille tuleva tuo mukanaan kaapeissaan toimettomina roikuskelevat vaatekappaleet, kengät, laukut, korut ja sen sellaiset. Näistä koostuu ihana sekametelisoppa, josta kukin voi valita mieleisensä ja päästä samalla eroon turhista kamppeistaan. Raha ei koskaan vaihda omistajaa, mutta aarteet kylläkin.

Toki kaikkea ei voi kierrättää, vaihtaa ja ostaa käytettynä. Eikä kannatakaan. Esimerkiksi kaikenkokoisen ja -ikäisen aktiiviurheilijan tai -harrastajan kannattaa satsata laatuun jo ihan oman terveytensä takia. Laadukas ostos todennäköisesti kestää halvempaa versiota pidempään ja on todennäköisesti paremmin valmistettu. Tällaisia ostoksia tehdessä budjetin venyttäminen voi olla tarpeen ja harkittu luotto tai laina voi olla paikallaan. Kun luottoa nostaa harkiten, saa ostoksilleen fiksusti maksuaikaa ja maksutaakan voi jakaa pidemmälle ajanjaksolle. Harkitse mitä tarvitset, nosta luottoa sen mukaan ja suunnittele samalla takaisinmaksuaikataulusi. Näin yhden kuukauden budjetti ei kaadu kalliin ostoksen takia.

Oikein rattoisaa alkavaa arkea ja syksyä kaikille!

Toivottaa Limiitti.fin väki

library_books Arkisto

  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin
  Kesäloman budjetti kasvoi vihdoin Toimitus | 26.06.2017
  Kesäloman budjetti kokoon
  Kesäloman budjetti kokoon Toimitus | 07.06.2017
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle
  Lahjavinkki valmistuvalle ja ylioppilaalle Toimitus | 01.06.2017
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi?
  Äitienpäivä on sunnuntaina, vaan mitä äidille lahjaksi? Toimitus | 08.05.2017
  Limiitti on uudistunut!
  Limiitti on uudistunut! Toimitus | 26.04.2017
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja
  Vielä ehdit suunnitella pääsiäisen menoja Toimitus | 03.04.2017
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua
  Asiakkaiden avulla kohti parempaa lainapalvelua Toimitus | 03.03.2017
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta
  Hyvä kiertoon yhteisöveron kautta Toimitus | 10.02.2017
  Uuden vuoden säästöt
  Uuden vuoden säästöt Toimitus | 30.12.2016
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin
  Veronpalautukset suomalaisiin tuotteisiin Toimitus | 29.11.2016
Arkisto